FRAMKALLA BILDER | FRAKTFRITT över 1000 kr | Köpvillkor
FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 1000 KR // FRAMKALLA BILDER

Digitalisera din bild

Här ger vi dig tips för hur du enkelt digitaliserar dina bilder

När man ska till och beställa en studentskylt ställs man ofta inför faktumet att den bild man vill använda är analog. Dvs. att man har bilden som en pappersbild eller som ett negativ. Tack och lov är det rätt enkelt att digitalisera en bild.
Har man bilden endast som ett negativ är det enklast att låta oss digitalisera bilden. Det ingår nämligen i priset oavsett om du har ett negativ eller en pappersbild. Beställ i så fall din studentskylt här. Vill du istället digitalisera din bild själv ger vi dig här tips på hur du får bäst resultat.

Skanner eller app?
Du kan använda en traditionell fotoskanner. Kanske har du en skanner hemma eller tillgång till en skanner på jobbet? Ännu enklare är dock att använda en fotoapp.

Välj ut en bra bild
Du får oftast bäst resultat på studentskylten om du väljer en bild där personens ansikte syns tydligt. Välj hellre en lite inzommad bild än en bild där personen är långt från kameran. Välj en bild där personen är skarp. Att lägga på skärpa i efterhand blir inte lika bra som om bilden var skarp redan från början.

Förberedelser
Innan du börjar är det en bra idé att försiktigt torka av din kameralins samt själva pappersbilden. Tänk på att du fotograferar i en miljö med naturligt ljus (dvs. ej ljus från lampor/lysrör etc). Dagsljus är bäst så om du kan vara utomhus i skuggan är det en fördel. Se till att pappersbilden inte blir skuggad av din hand/arm när du fotograferar den. Var också noga med att undvika reflexer i bilden eftersom din bild trycks som du skickar in den.

Bra fotoappar
Här tipsar vi om bra fotoappar när du ska digitalisera din bild. En fördel med att använda en fotoapp är att du oftast även kan dela med dig av dina skannade bilder.

Fungerar med iOS och Android
Google PhotoScan
Photomyne
CamScanner

Fungerar med iOS
PIC Scanner Gold

Nu är det bara köra igång och designa!
Nu när du har din .jpg-fil är det bara att sätta igång och beställa. Här ser du hela vårt utbud inför studenten och här kan du se alla studentskyltar och dess designer.

Boka tid för fotografering!

BOKA TID