FRAMKALLA BILDER | FRAKTFRITT över 1000 kr | Köpvillkor

Fotografer är vi allihopa

Fotografer är vi allihopa
21 januari, 2011 Marcus Hortlund

Nya fotografer dyker hela tiden upp likt svampar på fuktig mark. Det är inte speciellt konstigt med tanke på hur snabbt framåt den tekniska utvecklingen går. Det krävs allt mindre förkunskaper för att hantera en kamera och producera skapliga bilder. Detta gäller speciellt på kompaktkameramarknaden och till viss del även på systemkameramarknaden. Är man då verkligen fotograf bara för att man har en kamera och kan ta bilder? Jo, det är man faktiskt! Alla som äger en kamera kan titulera sig som fotograf.

Ok! Om man äger en kamera, producerar skapliga bilder och sen startar upp en hemsida där man berättar om sig själv och skriver att man tar sig an uppdrag mot betalning – då är man väl att anses som en professionell fotograf? Svaret är nej, nej och åter nej. Det är nämligen här som skillnaderna mellan en “fotograf” och en professionell fotograf börjar.

Till att börja med investerar ofta en professionell fotograf flera hundra tusen kronor i kameror och annan utrustning. För en professionell fotograf är det också helt otänkbart att någon del av verksamheten inte lever upp till de krav som professionella bildköpare ställer. I korta drag handlar det om att aldrig släppa kontrollen över kvalité, kundservice och vidareutveckling.

Självklart kan man vara en bra fotograf utan att t ex. investera flera hundra tusen kronor i kameror och annan utrustning. Det är inte det som är poängen i mitt resonemang. Låt mig räkna upp några konkreta exempel där skillnaderna mellan en glad amatör och en professionell fotograf är extra tydliga.

  1. Hemsidan – I dagens digitala värld vänder många professionella bildköpare redan i “dörren” eller med andra ord på startsidan av hemsidan. Första intrycket säger allt. Hemsidan är ett oerhört viktigt arbetsredskap för en professionell fotograf. Den ska vara saklig, renodlad, lättnavigerad och inge ett professionellt intryck.
  2. Vilket fotolabb används för framkallning av printar och annat fotografiskt material? Är det fotohyddan på hörnet eller en professionell aktör som t ex. ProCenter?
  3. Är fotografen medlem i någon i fotosammanhang etablerad organisation såsom Svenska Fotografers Förbund?

Som kund hos KMH Fotografi garanterar vi en professionell fotograf i hela kedjan mellan dig som kund och oss som företag.

Som kund till oss vet du förstås redan det här, men om du funderar på att anlita KMH Fotografi bör du veta att:

  1. Vi har en riktigt snygg och informativ hemsida (tycker många av våra kunder).
  2. Vi anlitar ProCenter som fotolabb för printar, leasingleverantör m.m. ProCenter är fotolabbet som gång efter gång hamnar högst upp i listan i test efter test vad det gäller fotolabb. Enastående bildkvalité är ledordet.
  3. KMH Fotografi är som yrkesutövande professionell fotograf självklart medlem i Svenska Fotografers Förbund.
  4. KMH Fotografi är ackrediterat som press/media och innehar presslegitimation (leg.nr. 0000000032602361480) via UNI MEA/DNV.
  5. Vi arbetar enbart med professionella verktyg från stora välkända leverantörer som Adobe och Canon.
  6. Vi är certifierade i leverans av digitala bilder via British Institute of Professional Photography.

Välkommen som kund hos KMH Fotografi! Ett val du inte kommer att ångra.

Trevlig helg!

/Marcus Hortlund, Grundare & Fotograf

För mig som professionell fotograf är det helt otänkbart att släppa kontrollen över kvalitétstänkande, god kundvård och image. Det är egentligen inte speciellt svårt. Om man som professionell fotograf investerar flera hundra tusen kronor i kameror och annan utrustning, hur kan man då tumma på kvalitén i andra delar av verksamheten?

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Boka tid för fotografering!

BOKA TID